Швейцарській бренд Trek’n Eat виробляє унікальну полегшену їжу на основі сублімованих продуктів.
Сублімація – процес зневоднення продуктів при наднизьких температурах вакуумом високого розрідження. Технологія сублімації включає в себе два основних етапи: заморожування та сушку. Перший етап – швидке заморожування, яке дозволяє перетворити вологу, яка міститься у продуктах, на мікроскопічні кришталики льоду, які не руйнують клітинну структуру продукту. Далі у вакуумі відбувається другий етап сублімації – лід випаровується, минаючи рідкий агрегатний стан. Таким чином, із продуктів видаляється волога.
Цей процес дуже непростий, енергетично витратний та потребуючий точного дотримання технології. Відсутність теплової обробки вихідних продуктів зберігає більше 95% поживних речовин, вітамінів, ферментів та інших біологічно-активних складників. Для сублімації використовуються тільки свіжа та високоякісна сировина.
В результаті сублімації продукти не втрачають свого природнього смаку та аромату, стають в десять разів легше від вихідних, а вологість їх при цьому не перевищує 8%. Їжа не містить посилювачів смаку, консервантів та фарбників. Сублімована їжа – ідеальний варіант для тих, хто завжди в дорозі. Унікальні технології виробництва та пакування дозволяють легко та швидко приготувати їжу навіть у найсуворіших та важкодоступних куточках світу. Блюдо достатньо залити кип’ятком, перемішати та почекати 8-10 хвилин, поки вода вбереться. Сублімовані продукти після приготування практично повністю відновлюють початковий вид та фактуру.
Меню Trek’n Eat нараховує 32 найменування. У похідних умовах упаковка для продуктів харчування повинна бути міцною, компактною, легкою, стійкою до будь-яких несприятливих погодних впливів. Їжа Trek’n Eat запакована в герметичний запаяний багатошаровий пакет підвищеної міцності із стійким дном.
- Різноманітні блюда з круп
- Овочів
- М’яса та риби
- Супи
- Вегетаріанські блюда
- Сніданки та десерти
Термін придатності – до 3 років.
Сублімовані продукти – незамінний варіант для походів, експедицій, полювання, надзвичайних ситуацій. Основні переваги: мала вага та розміри упаковки, економія часу та палива, великий термін зберігання, природність.